Anna's ouderlijk huis

Annie's ouderlijk huis in model

Op het moment ben ik bezig het huis van wijlen mijn schoonouders verder af te maken. Het origineel is afgebroken in 2003. Het model daarentegen is vrijwel klaar. Het stond aan de Middenweg 10 in Een (Dr.) Ik moet de schoorstenen nog even afwerken met lood. Jawel, in het verleden gebruikte ik daar inderdaad wel echt lood voor dat in werkelijkheid ook als loodslab had gediend (afkomstig van de sloop van de verbouwing) en wat ik dan net zo lang uitgehamerd had tot het zo dun werd dat ik het voor dit doel opnieuw, maar dan voor het model, kon gebruiken. Op een beurs gaf iemand mij de tip om het "lood" dat om de kurk van een wijnfles heen zit, te gebruiken. Slim idee! Werkt net zo goed, is minder bewerkelijk in de voorbereiding en last but not least wat veiliger.
De garage met daartegenaan het schuurtje voor tuingereedschap e.d. heb inmiddels klaar. Het vereist nog even wat ("historisch") onderzoek hoe het schuurtje / garage van de buren er indertijd uit zag. Ja, met het in model nabouwen van een twee-onder-een-kapwoning kun je de bebouwing in en rond het huis en de tuin van de buren niet "wit" laten.
Maar om een indruk van de vorderingen te geven, alvast even een paar foto's.:Nu nog een mooi diorama van maken en natuurlijk een paar mooie foto's.